neděle 26. září 2010

ACAB, ČT... "všechno jedna pakáž"

Během delší chvíle jsem mrknul na telku, co kde dávaj. Když se ale přepínal channely, tak sem narazil na pořad "studio fotbal", kde se zrovna řešilo poslední ligové kolo. Stačilo asi 30 vteřin a byla zrovna reportáž z utkání Baník Ostrava - Bohemians 1905. Po tomhle reportu a zvláště nesmyslném rozmazání událostí, které se točili kolem fandů Baníku si do publika rýpl i sám moderátor. Jeho slova zněla asi takto:

"Takže potom, co pseudofanoušci Baníku odpalovali zakázanou pyrotechniku..."
Tak sakra proberte se už všichni! Jak ten čurák vymrdanej může říct něco takovýho, jako slovo pseudofanoušci. Kokot by se mohl taky trochu zamyslet! Jestli se budou dít další represe vůči posledním skutečným fanouškům v republice, tak tu za chvíli již nikdo nezbude. A že bude dost jiných fanoušků, kotlů, ultras... To vše jsou bohužel jen slabé odvary toho, jak by to mělo a má na fotbale vypadat! Mluvil jsem bez prostředně po zápase s několika aktéry střetu a každý potvrdil to samé. Pyrotechnika byla odpalována, ale pouze ve vyhrazeném sektoru a nikoho neohrožovala. Takže PČR se angažovala zcela neuváženě. I z fotech kotle během téhle akce je jasně vidno, jak se to celé událo.

Tohle je asi nejlepší ukázka, jak se dá fotbal prožívat a všem se to zamlouvá. Jedná se o přípravné utkání řeckého týmu Aris Soluň, který si pozval argentinský manšaft Boca Juniors. Nikomu nevadilo, že v zápase o nic nejde. Je to vždy důvod pro to, aby se udělal pořádný kotel a peklo, které váš klub ocení. A právě takhle by to mělo být na každém stadionu, v každé lize, v každém státě.

Žádné komentáře:

Okomentovat