neděle 3. října 2010

Ryder Cup..."okénko na green"

Je přeci slušnost napsat alespoň aktuální skóre, když už nic jiného. Tenhle pohár se hraje od roku 1927 a je považován za největší týmový turnaj světa ve světě golfu. Momentálně mají na krku poslední výhru hráči USA, takže Evropa má co vracet. Sám golfu neholduju, ale když jsem na něj v TV zabrouzdal, tak to tu "musím" zmínit.

Z evropanů má mé sympatie mladý Ir Rory Mc'Ilroy, který ukazuje fajnovou dravost. Naproti tomu ze strany hájící pevninu za velkou louží bych vybral Jima Furyka. Ostřílený hráč, který neztrácí galanci ani při totálně pokaženém odpalu. Ještě dodám, že celý turnaj se harje na hřištích Celtic Manor Resort ve Walesu.

oficiální web - aktuální skóre

Ještě dodám, že v 15:45 našeho času byl stav EUROPE 5 - 6 USA. Toto se ale s trochou štěstí změní, neboť 5 rozehraných matchů je aktuálně ve prospěch dvojic ze starého kontinentu.

Následujícího dne se toto vedení také potvrdilo. Evropa nakonec zvítězila skóre poměrem 14,5 - 13,5, takže to bylo vcelku o fous. Rozhodující bod uhrál až v posledním zápase celého turnaje Graeme McDowell. O to napínavější celé vyvrcholení bylo, když se rozhodovalo až na předposlední, tedy 17. jamce. 35 000 fanoušků s napětím čekalo, jak dopadne rozhodující pat. Po jeho odehrání již mohly propuknout emoce a bouřlivé oslavy každého, kdo přál hráčům hájícím kruh zlatých hvězd v modrém poly.

Celkově se jednalo o 8. triumf Evropy. Toto číslo je v porovnání s USA (25) ještě k smíchu, ale musíme vzít v potaz, že dříve nehrála Evropa jako celek. V počátcích byla soupeřem Velká Británie a o něco později Velká Británie spolu s Irskem. Až od roku 1979 je zastupována Evropa jako taková. Další ročník se koná dle tradic za dva roky a hostí jej Medinah Country Club (Medinah, Illinois).

A nakonec velká gratulace všem golfistům, kteří se podíleli na výhře!

Žádné komentáře:

Okomentovat