pondělí 23. prosince 2013

Tour Down Under 2014... "Vícero premiér"





Nově zformovaný tým Trek Factory Racing oznámil svojí nominaci na hlavní cyklistickou akci u protinožců, Santos Tour Down Under 2014. V čele stáje bude stát cyklistický veterán Jens Voight, který absolvuje ve své poslední profesionální sezóně již jedenáctou účast v tomto závodě. Dalšími do party jsou poté navrátilec po dopingovém trestu Fränk Schleck a 20-ti letý Australan Calvin Watson. Pro oba jezde se jedná o premiéru na tomto závodě, přičemž pro mladého Australana se jedná o vůbec první závod pod hlavičkou WorldTour. Závod se bude odehrávat 19-26 ledna v okolí Adelaide.



Ředitel závodu Mike Turtur očekává silný týmový výkon a k nominaci se vyjádřil těmito slovy:

Se zkušenostmi a chutí útočit jaké má Jens a s vrchařskými schopnostmi Fränka můžou diváci očekávat zajímavé zážitky. Po dekádě závodění v okolí Adelaide se stal Jens ikonou závodu Tour Down Under a diváci se na něj každý rok velmi těší. Jeho tým vyhrál týmové hodnocení v letech 2012 a 2013 a bude jistě chtít obhájit tento titul i v následujícím roce."


Samotný Voight v reakci na prohlášení ředitele závodu reagoval takto:

Závod Tour Down Under se pro mne stal něco jako rituálem. Adelaide bylo po mnoho posledních let vždy mým startovacím bodem sezóny a vzhledem k tomu, že ročník 2014 bude můj poslední, bude to o to emotivnější zážitek. Na tomto závodě taktéž zahájím své osobní „rozlučkové turné“. Velmi se na závodění v Austrálii těším a ze všeho nejvíce se těším na setkání s fanoušky, kteří jsou v této oblasti velmi zarytí cyklističtí fanoušci.

Kompletní nominace státe Trek Factory Racing na závod Santos Tour Down Under 2014: 
  • Laurent Didier (Lux)
  • Fabio Feline (Ita)
  • Fränk Schleck (Lux)
  • Boy Van Poppel (Ned)
  • Danny Van Poppel (Ned)
  • Jens Voight (Ger)
  • Calvin Watson (Aus)

Žádné komentáře:

Okomentovat