čtvrtek 24. února 2011

Google??... "vy**baný ko*ot"

Představte si, že potřebujete co nejrychleji panu X zaslat ofocené potvrzení platby, aby ze strany pana X přišla požadovaná věc/služba. Pomocí tlačítka PrintScreen vyfotíte obrazovku internetového bankovnictví a hodláte se ji nahrát na internet. Jdete na nejrozšířenější hosting pro nahrávání fotek na Světě - imageshack.us.

V podstatě nikdy Vás hosting nezklamal, vždy fungoval více méně bez problémově. vyberete si obrázek o velikosti 111 kb, stisknete tlačítko nahrát a chviličku počkáte, než se nahraje. Po nahrání se zobrazí nová obrazovka, kde je vícero odkazů, které je možné někomu zaslat, aby si obrázek prohlédl. Vyberete ten nejjednodušší, první odkaz, na který kliknete pro kontrolu, zda se obrázek skutečně na síť nahrál. Ale ejhle, probíhá nekonečné načítání a obrázek nikde, pouze okno, kde se do nekonečna točí kolečko symbolu "nahrávám". Po několika minutách člověku dojde trpělivost a začne pomalu nadávat. Dobrá, tak se tedy částečně uklidníte a popřemýšlíte, kam jinam, co možná nejrychleji a nejjednodušeji nahrát obrázek. Do vyhledávače na Seznamu napíšete "nahrání obrázku" a jako první vám vypadne stránka s názvem Sklad obrázků. Kliknete na ní a opět stejný problém. Stránka se načítá neskutečně dlouho a bůhví, jestli by se vůbec někdy načetla. Jak jinak, všechny ostatní stránky fungují normálně. Jen ty co potřebujete, na vás s prominutím serou!

Po dalším přívalu nadávek vás napadne nahrát obrázek na osobní blog, kde s obrázky nebyl nikdy problém. S nadějí v duši jdete tedy na svou stránku, kde založíte nový příspěvek a nahrajete obrázek. Zatím jde vše dobře, ale jak dlouho. Nakonec se vše povede, jak by mělo a celý šťastní posíláte odkaz panu X, aby si obrázek prohlédl a dodržel tak co nejrychleji svou stranu obchodu. Zdůrazňuji nejrychleji, protože v tomto případě skutečně další průtahy nemůžete potřebovat. Po provedení obchodu jste rád, že se vše povedlo a jdete příspěvek z blogu odstranit, aby zbytečně nehyzdil normální posty a hlavně, aby si každý bezmozek nemohl číst soukromé údaje z účtu, jako je jméno, adresa nebo výše zůstatku. Příspěvek smažete normálně, ale co s nahraným obrázkem na internetu?? Po nekonečném hledání zjistíte, že služba blogger nemá funkci, ve které by jste prohlížel nahrané fotky na blog v jakési formě foto galerie. Opět pěkně napružení začnete číst odkaz "nápověda" kde se dozvíte, že tenhle problém není prakticky nijak řešen. Dobrá, řeknete si. Nejlepší řešení bude napsat email přímo technické podpoře od strýčka Googla, ať mi poradí, co a jak. Následuje ale ještě "lepší" zjištění, když po kliknutí na nápis Kontaktujte nás, v patičce webu, jste přesměrování opět na stránku s nápovědou, čili žádný kontakt se zde nekoná...

Celý vytočení, v návalu posledního zoufalství zamíříte opět na blog, do nového příspěvku a vložení fotky. Zde si náhodou všimnete naprosto miniaturního písma, že je Google tak "nehorázně štědrý", že vám sám založil fotoalbum v internetové aplikaci Picasa. Tuto aplikaci sám Google zpravuje, takže proč by nebyl tak uvědomělí, aby vám sem házel fotky, které si zároveň nahráváte na blog. Jak geniální, že?! Po přechodu do vašeho žůžo růžo alba se snažíte najít tlačítko smazat fotku. Ani tady se ale nedočkáte této primitivní funkce a infarkt miokardu již není daleko. Parádně vynervovaní proklikáte vše, co se zde nachází a cca na 15 pokus se dostanete do záložky "úpravy", kde je ona magická hláška - SMAZAT OBRÁZEK. Vítězoslavně prokliknete políčko, vyběhne otázka, zda skutečně chcete smazat obrázek, zda si tento barbarský čin nehodláte rozmyslet. S úsměvem na rtu pak už jen kliknete na prosté ANO a sladká odměna je zde, obrázek byl smazán.

Teď jen můžete tipovat, zda jsem si to vymyslel, nebo to byla hrůzostrašná zkušenost, kterou jsem absolvoval dnes, kolem 13. hodiny...

Žádné komentáře:

Okomentovat